URGENT

La Guia turística del Maresme no agrada als municipis.

Compartiu aquesta història

El Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme ha presentat la primera guia turística de la comarca des de que es va estrenar la marca turística Costa de Barcelona-Maresme.

La guia turística, de la que només se n’ha editat 5000 exemplars únicament en català, ha aixecat les crítiques de diferents municipis per la informació que hi apareix.

El document divideix el territori en sis parts. Cadascuna agrupa els municipis seguint un criteri territorial, tot i que s’engloben temàticament.

Per exemple, PLF apareix a l’apartat de turisme tot l’any, tot i que la nostra oferta hotelera no té res a veure amb la de Calella, que també està en aquests apartat.

De fet el nostre municipi només apareix en una petita ressenya a la plana 115, on sense entrar en detalls opta per explicar l’existència del Castell, de l’Escola de Música, el Palauet, la Biblioteca o l’esglèsia de St Genís. Tot plegat en molt poques línies.
De fet de l’oferta gastronòmica de PLF només en desteca 3 restaurants de la vila.

El regidor de turisme de PLF, Xavier Dalmau troba a faltar més informació i altres punts d’interes turístic, però valora positivament la iniciativa de crear una guia del Maresme.

La guia també té altres desajustos, com ara que Canet de Mar s’ha obviat en el capítol ‘Les rutes Modernistes’ per encabir-lo al del ‘Paisatge poètic’. Malgrat de mar, també ha expressat el seu malestar per que la guia menciona restaurants que fa anys que ja no funcionen

El responsable de la guia, Jordi Basart, ha explicat que està obert a suggeriments per corregir-ho en la reedició del llibre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics