Les ADF es preparen per a la campanya d’estiu.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme s’estan instruint de cara a la campanya estival de prevenció i ajuda en l’extinció d’incendis. Els voluntaris d’aquests cossos de la comarca rebran a partir d’aquests cap de setmana uns cursets de coneixement del territori, en el que aprendran a utilitzar els principals camins de cada municipi. La intenció és que tinguin uns coneixements bàsics de cada terme municipal, que els ajudi a moure’s en el cas de participar en una extinció d’incendis.

Ho explica el president de les federacions de l’alt Maresme de les ADF, el palafollenc Joan Aldrufeu.

Aldrufeu explica que l’any passat va ser una temporada excepcional en la que, tot i la sequera de principis d’any, no es van produir incendis importants. El president de les ADF recorda que no es pot abaixar la guàrdia i demana a les institucions que estiguin alerta.

Precisament la Generalitat ha renovat els ajuts per a les agrupacions de Defensa Forestal amb un import inicial d’1 M€.

Aquests diners, es dedicaran al manteniment de material i adquisició d’equips individuals i d’altres materials fungibles.

Les agrupacions de Defensa Forestal són associacions formades per propietaris forestals, els ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial, i voluntaris tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.

Aldrufeu ha assegurat que a la nostra zona hi ha molts voluntaris, però que precisament per ser voluntaris, sempre en calen més. En aquests sentit el president de les ADF de L’alt Maresme, explica que els municipis que tenen més massa forestal són per contra els que tenen un nombre inferior de voluntaris, i recorda que PLF i Sta. Susanna són dos dels municipis amb menys voluntaris.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics