URGENT

Pineda de Mar demana un centre d’urgències d’atenció primària.

Compartiu aquesta història

L’àrea de Salut de l’Ajuntament treballa perquè la Generalitat accepti instal·lar un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) al municipi. Aquest servei, a mig camí entre l’atenció continuada del CAP i les urgències de l’hospital, disposa de recursos humans i tècnics suficients per atendre bona part dels casos que ara van al centre hospitalari.

Un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) és un servei que dóna suport als CAP en l’atenció de la demanda immediata i que, alhora, ofereix un alt grau de resolució de les demandes als problemes aguts. Cobreixen les necessitats sanitàries ambulatòries i domiciliàries de la població assignada fora de l’horari habitual dels CAP i també permeten descongestionar els serveis d’urgències dels hospitals.

De moment, a Catalunya funcionen deu centres similars arreu del territori i el proper dia 16 s’inaugura l’onzè a l’Hospitalet de Llobregat. L’objectiu a priori del departament de Salut era disposar de 45 d’aquests centres el 2012, inclosos un a Mataró i un altre al Masnou.
Aquest centre ajudaria, segons el consistori, a racionalitzar l’ús de l’atenció sanitària, ja que tindria un seguit d’especialitzacions i proves radiològiques simples i analítiques per al diagnòstic, i funcionaria 24h.

Això pot ajudar a descongestionar els serveis d’urgències de l’hospital de Calella, per a tot allò menys greu.

Pineda va ser també un dels pobles que, juntament amb PLF, va demanar l’hospital lleuger, una instal·lació que sembla que finalment no es farà a l’Alt Maresme.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics