URGENT

La Generalitat aprova més de 2500 habitatges nous a les ARE de Malgrat i Pineda.

Compartiu aquesta història

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) va aprovar definitivament divendres la primera fase de les àrees residencials estratègiques (ARE) a Catalunya.

Al Maresme hi havia 5 poblacions proposades pel govern per fer aquestes ARE; Malgrat, Mataró, Pineda, Argentona i Tordera.

Aquesta última població fa una setmana aturava la tramitació del projecte, ja que els veïns de Tordera, en consulta popular, va votar clarament en contra d’aquests projecte urbanístic. Mataró, en canvi ja es va desvincular del projecte des de bon principi.

Argentona es va queixar del nombre de pisos que es preveien al municipi, i la previsió es va rebaixar, passant dels primers 500 als 195 aprovats.

Les AREs de Malgrat i Pineda sumen 2523 pisos nous promoguts per la Generalitat amb la intenció de posar al mercat habitatge assequible.

Pineda, inicialment n’havia d’assumir 2.051 habitatges , però finalment s’ha quedat amb un projecte de 1.998 pisos. La rebaixa, reclamada des de l’Ajuntament, se sustentava en evitar pisos excessivament petits i en traslladar l’edificabilitat a les zones comercials i de serveis

Malgrat, finalment té aprovats 525 pisos nous a la zona de l’escultor Clara, un sector en el que el planejament municipal ja preveia uns 300 habitatges.

Ara un cop superada l’aprovació definitiva, l’Incasol començarà a redactar els documents de gestió dels nous sectors urbanístics amb vista al seu futur desenvolupament i a preparar també els primers concursos d’obres d’urbanització. Serà el moment de definir amb més exactitud quins són els equipaments públics que s’hi construiran -un dels arguments més esgrimits pels defensors de les ARE-. Els edificis educatius, sanitaris o esportius són els més demandats. Si no canvia res, com ara la crisi immobiliària, a principis del 2010 es podrien començar a aixecar les primeres estructures.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics