URGENT

La Generalitat invertirà 60 mil € al castell de PLF.

Compartiu aquesta història

És una de les 180 inversions arreu del país de rehabilitació i millora del patrimoni cultural, procedent de l’anomenat 1% cultural, un acord pel qual es destina aquest percentatge de les inversions en obres públiques a millores del patrimoni.

En el cas de PLF, el govern destinarà 60 mil€, mentre que l’Ajuntament hi haurà d’invertir la mateixa quantitat. En total doncs el nostre castell tindrà una aportació de 120 mil €.

De fet aquesta és l’única intervenció al Maresme prevista per aquests pla.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han presentat aquest dilluns les inversions en patrimoni a les que es destinaran en total més de 25 milions d’euros. El conseller Nadal assegura que aquestes millores en patrimoni donaran feina a empreses mitjanes i petites del territori i ha qualificat l’acord de ‘mesura anticíclica’ i necessària per millorar un patrimoni ‘molt malmès’ i ‘abandonat des de fa temps’.

Les 180 actuacions previstes es faran en tres anys, pel que dins aquests període el nostre castell rebrà aquests diners.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de PLF, Xavier Dalmau, assegura que aquesta aportació del govern donarà un impuls al Pla director del Castell.

Aquest pla preveu actuacions per acondicionar l’espai de la fortalesa palafollenca i marcarà les accions prioritàries a tenir en compte a la zona del castell.

Per tirar endavant aquests pla director el consistori espera finançament de la Diputació de BCN, del govern català i també d’Acesa, que per el perllongament de l’Autopista haurà d’aportar l’1% del pressupost per a treballs en patrimoni entre PLF i Tordera.

El castell, que es troba en estat ruïnós, fa uns mesos va quedar entre les 100 meravelles de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics