URGENT

Malgrat començarà a l’octubre la remodelació del casc antic.

Compartiu aquesta història

Aquesta és la previsió amb la que treballa el consistori, que ahir va presentar als veïns del centre el projecte de remodelació de l’anomenat cor de la vila.
El projecte, que intervé en 25000m2 i té un cost aproximat de 2 milions i mig d’€, preveu peatonalitzar tot el centre de Malgrat, en la zona delimitada pels carrers Girona, Nou, Carme i la plaça de rera l’església, la de Pau Casals.

Tota aquesta zona es convertirà en peatonal, amb accés restringit als vehicles, a l’igual que les actuacions fetes en els últims anys en carrers com el de Mar, Ramon Turró o St Esteve.

Segons el consistori malgratenc a la zona hi ha excés de vehicles, amb voreres molt petites i poc segueres i barreres arquitectòniques, pel que és necessària una actuació així, que alhora ha de revitalizar el centre urbà com a zona pels ciutadans.
L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, explica que el projecte, que creu que agrada als veïns, representarà un tomb diferent i definitiu al centre del municipi. A més l’alcaldessa explica que l’espai públic no pot ser d’un quasi exclusiu del vehicle.

Amb l’actuació, que s’hauria de finalitzar abans d’acabar el 2010, tota la zona tractada posarà al mateix nivell les places, com la barretina o de l’església a la mateixa alçada dels carrers, que de fet es convertiran en passos amb llombardes i en els trams on es pugui, també amb noves zones enjardinades.

La remodelació, que es farà en diferents fases per no causar excessives molèsties a veïns i comerciants, també inclou canvis en el clavegueram, la supressió del cablejat aeri i la col·locació de nou mobiliari urbà i contenidors soterrats.

El projectes espera comptar amb una aportació del Fons Europeu pel desenvolupament de Regions ,el FEDER. Quan es conegui l’import de les ajudes, es valorarà l’aportació que hauran de fer els veïns a través de contribucions especials.
Precisament aquests va ser un dels punts de preocupació dels presents a la presentació, especialment en una conjuntura de crisi com l’actual. L’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy va explicar que els veïns hauran d’aportar una quantitat similar al que van pagar els veïns d’altres zones on s’ha actuat.

Així a partir del 2010, el centre de Malgrat serà tancat al trànsit, excepte serveis i carrega i descarrega en hores convingudes. El projecte s’acompanyarà amb mesures de circulació, com canvis de sentit i major protagonisme dels aparcaments existents. Preguntada pel públic Campoy va explicar que no està a favor de la creació d’espais mixtes, entre vianants i vehicles, com per exemple es fa al carrer Major de PLF.

Un altre dels punts calents del projecte és el de les peixateries velles, al costat del consistori, que amb la remodelació quedaran sense la coberta actual. Més endavant, segons Campoy, hi ha el consens d’actuar-hi per poder fer una nova coberta, per no perdre un espai on s’hi fan diferents activitats. Campoy, però no descarta aprofitar i fer una ampliació de l’Ajuntament sobre de les peixateries.

 

Imatges del projecte de remodelació (zona biblioteca i Ajuntament)

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics