URGENT

120 persones redescobriran diumenge el camí del Salpàs a St Genís.

Compartiu aquesta història

L’Associació de Veïns de Sant Genís recrearà aquests diumenge al matí un dels itineraris de l´antiga tradició religiosa de la ruta del Salpàs. Aquests ritual cristià, conegut també com a Salpassa, consistia en la visita que els rectors feien a les cases de la parròquia durant el temps de Pasqua per beneir-les tot esquixant-les amb sal i aigua beneïda. En el cas de St. Genís, al tractar-se d’un terme relativament gran el Salpàs es feien en tres dies. Ho explica un dels membres de l’Associació de Veïns de St. Genís, Xavier Salicrú.

En el cas de l´excursió de diumenge es recupera el segon dia de Salpàs en què es feia a l´enton més immediat al poble, concretament a les masies més properes al centre de St Genís.
L’excursió, a banda de permetre descobrir algunes de les masies històriques del municipi, com Can Puiggorri, Can Cabreta, Can l´Istiu o Can Gibert, també oferirà l’oportunitat de visitar un pou de calç i la torre de defensa de Can Vall de Juli, com explica el mateix Salicrú.

Totes les places disponibles per a l’excursió s’han esgotat amb rapidesa. Amb la recuperació del Salpás, l´Associació torna a combinar en les seves activitats el coneixement de l´entorn més immediat amb el de la història recent del poble de St. Genís.

 

Can Vall de Juli, i la seva torre de defensa que es podràn visitar diumenge. Foto: Poblesdecatalunya.com

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics