6 de cada 100 palafollencs són d’origen estranger.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El nostre municipi ha mantingut l’any passat el mateix percentatge de persones immigrades que l’any anterior. Tot i l’augment d’estrangers al nostre municipi la relació percentual es manté en un 6.2%. Segons les dades del CCM, al nostre municipi hi vivien a data 31 de desembre, 535 persones d’origen estranger, 10 persones més que l’any 2007.

El continent d’origen més habitual a PLF és el d’Europa, amb 276 nous palafollencs, seguit d’ Amèrica amb 148 persones. A PLF hi viuen 94 persones d’origen africà, i 16 persones d’origen asiàtic. Només un palafollenc és d’Oceania.

Comparat amb les dades de l’any passat pugen tots els continents d’origen excepte Oceania, que es manté i baixa el nombre de palafollencs provinents del continent americà.

Per països el que més nous habitants aporta és Rumania amb 75 persones d’aquest país, seguit del Marroc amb 73 i de Colòmbia amb 50 nous palafollencs.

Per sexes a PLF hi viuen 263 homes i 272 dones d’origen estranger.
Respecte al Maresme, PLF es troba molt per sota de la mitjana de població immigrada comarcal, que és del 12.7%.

A Malgrat de Mar, la població estrangera representa un 13.1% del total, el que significa una xifra de 2431 malgratencs d’origen estranger.
A l’igual que a PLF, els països europeus són l’origen de la majoria d’estrangers malgratencs, amb Rumania, com a principal país emissor. El segons continent amb major presència a Malgrat és Amèrica, amb majoria d’argentins i el tercer Àfrica amb el Marroc com a principal país d’origen.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics