URGENT

6 de cada 100 palafollencs són d’origen estranger.

Compartiu aquesta història

El nostre municipi ha mantingut l’any passat el mateix percentatge de persones immigrades que l’any anterior. Tot i l’augment d’estrangers al nostre municipi la relació percentual es manté en un 6.2%. Segons les dades del CCM, al nostre municipi hi vivien a data 31 de desembre, 535 persones d’origen estranger, 10 persones més que l’any 2007.

El continent d’origen més habitual a PLF és el d’Europa, amb 276 nous palafollencs, seguit d’ Amèrica amb 148 persones. A PLF hi viuen 94 persones d’origen africà, i 16 persones d’origen asiàtic. Només un palafollenc és d’Oceania.

Comparat amb les dades de l’any passat pugen tots els continents d’origen excepte Oceania, que es manté i baixa el nombre de palafollencs provinents del continent americà.

Per països el que més nous habitants aporta és Rumania amb 75 persones d’aquest país, seguit del Marroc amb 73 i de Colòmbia amb 50 nous palafollencs.

Per sexes a PLF hi viuen 263 homes i 272 dones d’origen estranger.
Respecte al Maresme, PLF es troba molt per sota de la mitjana de població immigrada comarcal, que és del 12.7%.

A Malgrat de Mar, la població estrangera representa un 13.1% del total, el que significa una xifra de 2431 malgratencs d’origen estranger.
A l’igual que a PLF, els països europeus són l’origen de la majoria d’estrangers malgratencs, amb Rumania, com a principal país emissor. El segons continent amb major presència a Malgrat és Amèrica, amb majoria d’argentins i el tercer Àfrica amb el Marroc com a principal país d’origen.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics