URGENT

Malgrat baixa un 21% el nombre d’accidents de trànsit al centre del municipi.

Compartiu aquesta història

Divendres es van presentar les memòries de la policia local de Malgrat, en les que es destaquen la baixada en el nombre d’accidents un 21% respecte l’any anterior. El 2008 es va tancar amb 206 accidents, mentre l’any 2007 al municipi veí es van produir 261.
El regidor de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat de Malgrat de Mar, Valentín Rodríguez, explica que aquesta disminució es deu en part a la planificació de la mobilitat al municipi i també a les campanyes de prevenció fetes pel cos de seguretat.

El regidor, acompanyat pel cap de la policia van destacar les més de 4.700 hores de formació que han fet els 50 agents del cos, pel que segons dades de la diputació de BCN, la Policia de Malgrat es situa com la més formada l’any passat.

Un altre dels assumptes tractats a la presentació de les memòries va ser la possible entrada en funcionament de les zones blaves de pagament.

Segons Rodríguez, hi ha molts conductors que fan un ‘mal ús’ del sistema de rotació i a nivell personal va explicar que el canvi de sistema, de gratuït a zona blava de pagament ‘s’haurà de fer’.
Tot i això, el regidor explica que no hi ha decisió del govern malgratenc al respecte.

Actualment els aparcaments de Malgrat funcionen com les zones blaves de PLF, en les que cal indicar l’hora d’arribada, i es compta amb 2 hores d’estacionament.
Rodríguez va explicar que creu una prioritat crear aquestes zones de pagament en alguns aparcaments del poble i també al passeig marítim de Malgrat, tot i que reconeix que no hi ha data prevista per aquesta entrada en vigor del sistema de pagament.

No és la primera vegada que es parla de fer de pagament els diferents aparcaments de Malgrat, que l’any que ve prendran més protagonisme, un cop acabin les obres de rehabilitació del barri antic, que convertirà gran part del casc urbà en peatonal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics