URGENT

Troben dos artefactes de la Guerra Civil a la comarca del Maresme en un sol dia.

Compartiu aquesta història

Divendres passat, els Tedax van haver de desplaçar-se dos cops a la comarca del Maresme per desactivar dos artefactes explosius de la Guerra Civil que van ser trobats al Maresme amb poques hores de diferència: un projectil a Tordera i un obús a Montgat.El primer artefacte va ser trobat divendres passat, als volts de dos quarts de nou del matí, per uns operaris de les obres de la carretera GI-600, la carretera que uniex Blanes i Tordera. Els treballadors van trucar immediatament als Mossos i, posteriorment, els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius (Tedax), que van comprovar que aquest projectil ja no duia cap càrrega explosiva.

El mateix divendres pel matí, uns pescadors de Montgat van capturar amb la seva xarxa un objecte que, en principi, van pensar que es tractava d’una àmfora i que van decidir endur-se a casa seva. Hores més tard, ja dins el seu domicili, van sospitar que podria tractar-se d’un antic artefacte explosiu i van trucar als Mossos.

En aquesta ocasió els Tedax van comprovar que es tractava d’un obús de mides considerables (40 cm x 20 cm), encara amb càrrega explosiva, que van poder desactivar cap a les 9 del vespre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics