URGENT

Prop de 300 noves places de serveis socials al Maresme abans del 2012

Compartiu aquesta història

El Departament d’Acció Social i Ciutadania promourà fins el 2012 al Maresme 281 noves places públiques per atendre a la gent gran, les persones amb discapacitats i les persones amb malaltia mental. Paral·lelament, també impulsarà més d’un centenar de places per a persones amb problemes de drogodependència. Aquestes places figuren a la programació territorial dels serveis territorials d’Acció Social a Barcelona.

El principal esforç a la comarca se centrarà en els serveis de centre de dia per a la gent gran amb la promoció de 213 noves places. Aquesta xifra, juntament amb les 50 places que hi ha actualment desenvolupant-se, permetran que el Maresme assoleixi la ràtio de cobertura recomanda als estàndards europeus del 0,62%. Pel que fa a les places residencials, el Maresme ja és la tercera comarca amb uns nivells de cobertura més elevats gràcies a les 2.195 places actuals.

Un altre col·lectiu que veurà incrementada notablement la cobertura pública serà el de les persones amb malaltia mental. A les 97 places actuals se n’hi afegiran 89, actualment en desenvolupament entre Malgrat, Palafolls i Mataró, i 50 més incorporades a la programació fins el 2012. D’aquestes, 46 seran de servei prelaboral i 4 de llar amb suport.

Pel que fa a les persones amb discapacitats psíquica, la programació també preveu la promoció de 8 noves places de Centre d’Atenció Especialitzada i 2 de llar residència. També s’impulsaran 8 places de llar residència, en aquests cas, per a persones amb discapacitat física.

Finalment, la programació també contempla la promoció d’entre 50 i 100 places de comunitat terapèutica per a persones afectades per drogodependències i una desena més, aproximadament, en pisos de reinserció pel mateix col·lectiu.

 Gencat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics