Prop de 300 noves places de serveis socials al Maresme abans del 2012

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament d’Acció Social i Ciutadania promourà fins el 2012 al Maresme 281 noves places públiques per atendre a la gent gran, les persones amb discapacitats i les persones amb malaltia mental. Paral·lelament, també impulsarà més d’un centenar de places per a persones amb problemes de drogodependència. Aquestes places figuren a la programació territorial dels serveis territorials d’Acció Social a Barcelona.

El principal esforç a la comarca se centrarà en els serveis de centre de dia per a la gent gran amb la promoció de 213 noves places. Aquesta xifra, juntament amb les 50 places que hi ha actualment desenvolupant-se, permetran que el Maresme assoleixi la ràtio de cobertura recomanda als estàndards europeus del 0,62%. Pel que fa a les places residencials, el Maresme ja és la tercera comarca amb uns nivells de cobertura més elevats gràcies a les 2.195 places actuals.

Un altre col·lectiu que veurà incrementada notablement la cobertura pública serà el de les persones amb malaltia mental. A les 97 places actuals se n’hi afegiran 89, actualment en desenvolupament entre Malgrat, Palafolls i Mataró, i 50 més incorporades a la programació fins el 2012. D’aquestes, 46 seran de servei prelaboral i 4 de llar amb suport.

Pel que fa a les persones amb discapacitats psíquica, la programació també preveu la promoció de 8 noves places de Centre d’Atenció Especialitzada i 2 de llar residència. També s’impulsaran 8 places de llar residència, en aquests cas, per a persones amb discapacitat física.

Finalment, la programació també contempla la promoció d’entre 50 i 100 places de comunitat terapèutica per a persones afectades per drogodependències i una desena més, aproximadament, en pisos de reinserció pel mateix col·lectiu.

 Gencat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics