URGENT

Gallostra de Pineda demana una suspensió temporal de contractes per a 80 treballadors

Compartiu aquesta història

L’empresa de mitjons Gallostra de Pineda de Mar, que fabrica la marca Pocholo, ha presentat un expedient de suspensió de contractes que afectaria la meitat dels 160 treballadors. Aquesta mesura , que es va discutir ahir a la tarda amb el comitè dels treballadors, implicaria que la meitat de la plantilla s’acollís a la prestació d’atur durant quatre mesos mentre la resta continuaria la producció.

Gallostra pretén afrontar la davallada de la producció i evitar així el tancament. El comitè de treballadors va defensar que en comptes de quatre mesos de suspensió de contractes siguin només dos.
Gallostra és una de les empreses tèxtils més importants que queden a l’Alt Maresme. També és una de les històriques, ja que l’activitat d’aquesta empresa familiar arrenca a Calella l’any 1860. Des d’aleshores la tèxtil s’ha convertit en una de les firmes capdavanteres en la fabricació de mitjons i pantis

El representant sindical del tèxtil d’UGT, Sergio Moreno, va explicar que la situació econòmica de l’empresa no està malament i que aquesta és una mesura per afrontar la davallada de la producció. Les dues parts es tornaran a reunir la setmana vinent abans no els citin davant la Inspecció de Treball.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics