URGENT

Malgrat rep 6 milions d’€ per a modernitzar les infrastructures turístiques.

Compartiu aquesta història

Malgrat de Mar disposarà de gairebé sis milions d’euros per construir un equipament sociocultural. Es tracta d’un préstec a baix interès dels que concedeix el Ministeri de Turisme per a modernitzar les infraestructures turístiques. Aquests diners s’han demanat per tal de poder tirar endavant el teatre-auditori de Malgrat. Ho ha confirmat l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy a RP.

La població té prevista la construcció d’un teatre auditori on actualment hi ha l’aparcament de sorra del camp de futbol, una obra que podria costar uns 15 milions d’€, segons les estimacions del consistori.

Ara bé, aquests diners no són subvencions sinó una línia de crèdit a baix interès, que es podrien destinar els diners a inversions relacionades amb el teatre auditori. Campoy a més explica que el crèdit té 5 anys de carència, i que el tipus d’interès és del 0.5% a retornar en 15 anys.

Aquests crèdits es coneixen com el “pla renove” del sector turístic perquè tenen com a objectiu finançar els municipis que pretenen rehabilitar equipaments i entorns urbans i naturals amb la intenció de millorar com a destinació turística. En aquesta convocatòria, la del 2008, el Ministeri de Turisme a concedit 157 milions d’euros a un total de 65 municipis de tot l’Estat. D’aquests diners, més de la meitat recauran a Catalunya on serviran per finançar 27 projectes.

Malgrat Confidencial / Ràdio Palafolls

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics