URGENT

L’Ajuntament edita un ban per recordar l’obligació de mantenir netes les parcel·les i la prohibició de fer focs.

Compartiu aquesta història

Com cada any l’Ajuntament de PLF ha editat un ban municipal en el que recorda algunes de les mesures per mantenir en condicions de seguretat i salubritat previstes per la llei les parcel.les del municipi.

El ban recorda que quan algú vol fer foc cal que demani permís a l’Ajuntament o als Agents Rurals, i que en el període comprés entre el 15 de març i el 15 d’octubre, està prohibit fer foc en qualsevol terreny del municipi. Tampoc es pot dins aquests període abocar escombraries ni restes vegetals, així com tampoc és permès utilitzar focs d’artifici ni fumar al bosc.

A més a partir del 15 de juny i fins setembre, aquestes prohibicions s’extremen i quedarà prohibit utilitzar barbacoes o càmping gas, així com realitzar qualsevol tipus d’aprofitament forestal.

El regidor de medi ambient, Josep Rueda, explica que el ban coincideix cada any amb l’inici de la campanya de prevenció d’incendis a partir de la llei catalana.

El ban municipal, signat com és habitual per l’alcalde de PLF, recorda a més l’obligatorietat de mantenir netes les parcel·les no urbanitzades del nostre municipi amb especial incidència a aquelles que són a menys de 500 metres de zona forestal.

Rueda explica que l’Ajuntament començarà un seguit d’inspeccions per fer complir el ban municipal i que el mateix consistori també haurà de netejar les parcel·les de titularitat municipal.

El ban sencer es pot consultar a la plana web de l’Ajuntament de PLF

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics