URGENT

La Rosa vermella i el llibre de Gaspar Hernández lideren les vendes de St. Jordi a PLF.

Compartiu aquesta història

A Catalunya aquesta Diada de Sant Jordi s’han venut gairebé sis milions de roses, superant així totes les previsions. La producció nacional de roses es concentra a la comarca del Maresme, des d’on es produeixen un 10% del total. Des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya han informat que tant productors com majoristes han esgotat les existències de roses. Les primeres en vendre’s han estat les vermelles i dimecres a les sis de la tarda ja no quedava cap rosa vermella a les poques parades del mercat que restaven obertes per atendre els últims clients.

A PLF es van vendre més roses que l’any passat, però la crisi va fer que els compradors s’hi miressin més en el preu i acabessin comprant roses més senzilles. Ho explica Rosa Simón, responsable de la Floristeria Tot Jardí de PLF, qui assegura que la rosa vermella va ser la protagonista de la jornada.

Pel que fa als llibres, la llista de més venuts ha seguit quasi bé a la perfecció el guió dels més venuts a PLF.

En primer lloc, tan en català com en castellà, “Els homes que no estimaven les dones” i “La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina” – segona posició en castellà i quarta en català. Els dos llibres del desaparegut Larsson, han estat indiscutiblement els més venuts de la jornada.

Núria Ribas, responsable de la papereria i llibreria Colors de PLF, ens explica quins són els llibres més venuts a PLF en la jornada d’ahir, en la que segons la llibretera es va deixar aparcada la crisi per un dia.

Hi ha d’altres llibres destacats en la jornada de St. Jordi,
En català també han tingut èxit “L’any del senyor”, d’Eloi Vila; “Barcino”, de Maria Carme Roca, i “El nas de Mussolini”, de Lluís-Anton Baulenas, entre d’altres.

En castellà, darrere dels dos llibres de Larsson se situa “La soledad de los números primos”, de Paolo Giordano.

“Anatomía de un instante”, de Javier Cercas, i “Crònica de la independència”, de Patricia Gabancho, han liderat les vendes en l’àmbit de no-ficció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics