URGENT

El PP i el govern acorden congelar les taxes del 2010 i s’estudiarà si fins i tot abaixar-les.

Compartiu aquesta història

L’equip de govern local va arribar la passada setmana a un pacte amb el PP de PLF per tal de congelar les taxes als palafollencs de cara al proper exercici del 2010. El pacte es va assolir a partir d’una de les mocions presentada pel grup popular al consistori, que demanava un reajustament de les taxes del 2009 al valor real de l’IPC de l’any passat. Al mes de novembre es va aprovar apujar certes taxes un 4.5%, que es pensava que seria el valor de l’IPC , un valor, però que finalment va ser el 1.6%.

Arran d’aquesta moció es va arribar al pacte de no revisar les taxes actuals i de congelar totes les ordenances i taxes municipals per a l’any 2010. Ho explicava en el ple el regidor portaveu del PP de PLF, Óscar Bermán.

A banda de congelar les taxes del proper any també existeix el compromís que si la situació de crisi s’agreuja, les taxes podrien arribar fins i tot a baixar el diferencial de l’IPC apujat enguany. Ho explicava el regidor d’hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas, en la sessió plenària de divendres.

ERC va expressar la seva disconformitat amb l’acord. El seu portaveu, Jordi Pedemonte, explicava que era massa aviat per decidir res referent a les taxes del proper any i que en comptes de congelar impostos caldria realitzar polítiques socials que permetessin alleugeri d’impostos aquelles famílies que ho necessiten.

En canvi, l’altre grup a l’oposició, ICV-EUA es va mostrar partidari de la congelació de taxes i ordenances per al proper any, tal i com va manifestar-ho al ple.

El PP havia presentat una altra moció, en la que demanava la retirada d’una taxa que gravava el canvi de titularitat d’un establiment o local, en virtut d’una sentència judicial referent a l’Ajuntament del Masnou. La moció va ser retirada després que el govern assolís el compromís d’estudiar la taxa en qüestió i plantejar-se, fins i tot la seva retirada de cara a l’any vinent. Tot i això, el regidor d’hisenda va explicar que hi havia diferències entre la taxa palafollenca i la del Masnou.

El ple de divendres també va donar el tret de sortida a la segona fase del Pla director que havia de reformar i substituir part del sistema de clavegueram del nostre municipi per evitar inundacions com les provocades el mes d’octubre del 2005.

Aquesta segona fase es concentrarà a la zona dels carrers Sindicat, Sol Roig, Xon Roura i Camí de Can Baltasar, i compta amb una subvenció de la Generalitat. La part que no cobreix l’ajuda del govern es repercutirà a tots els usuaris en virtut d’un conveni amb l’empresa Sorea, que a més farà les obres. Així implicarà aproximadament un cèntim més a la factura de l’aigua, com assegura el regidor de serveis , Joan Gallard.

Com anècdota el ple va desestimar una proposta urbanística presentada per l’equip de govern. La proposta sols va comptar amb un vot afirmatiu del regidor d’Urbanisme, Josep Rueda, mentre que la resta de regidors, tan de govern com d’oposició es van abstenir o van votar-hi en contra, ja que es el decurs del ple es va decidir canviar la proposta per una altra, tot i que la proposta presentada al plenari s’havia de votar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics