URGENT

Preocupació també a PLF per la grip porcina.

Compartiu aquesta història

Fa dies que no es parla de res més, també al nostre municipi, l’arribada al nostre país de la grip porcina, preocupa al nostre municipi. Els casos confirmats a Albacete i l’últim conegut aquest matí a València i la possibilitat que a Catalunya hi hagi també un cas, segons ha informat aquests matí la consellera de salut, Marina Geli, ha provocat certa alarma a també a PLF.

Alguns veïns reclamen més controls en els aeroports, i mostren certa preocupació davant l’extensió que està prenent la grip porcina, tot i això asseguren que no tenen por de menjar carn porcina.

La grip ja afecta a 5 països i 17 més estan fent proves per comprovar si també hi ha arribat.

El virus, una barreja de la grip porcina, l’aviar i l’humana es trasmet per via respiratòria a partir del porc, i segons les autoritats sanitàries en cap cas es transmet per la ingesta de carn de porc.

El focus d’aquesta grip es troba a Mèxic, des d’on han partit tots els casos detectats fins ara. De fet el govern recomana no viatjar al país centreamericà on ja han mort per culpa d’aquesta epidèmia unes 150 persones. La generalitat assegura que l’estat dels 10 catalans sospitosos de tenir la grip es troben bé i que en cap cas ens trobem en estat d’emergència

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics