URGENT

Nova campanya de control sobre la tinença d’animals de companyia.

Compartiu aquesta història

La policia local de Palafolls posarà en marxa la propera setmana una nova campanya informativa sobre la tinença d’animals de companyia al nostre municipi. La campanya, que durarà fins a finals del mes de maig, pretén informar què tenir un gos a casa implica la obligació de seguir la normativa vigent.

La campanya consisteix en repartir 5.000 tríptics amb una sèrie de consells i obligacions , que es repartiran a totes les vivendes del municipi, i 100 pòsters, que estaran exposats en llocs públics.

La campanya recordarà que els propietaris d’animals de companyia estan obligats a censar-lo a l’ajuntament i cal, a més, posar-li un microxip d’identificació. El cap de la policia local de PLF, Marc Peña, ens explica el motiu de la campanya.

En els tríptics també es recorda que quan es passeja un gos per la via pública aquests ha d’estar lligat i amb morrió, sí està catalogat com a perillós. També és obligatori netejar i retirar de la via els excrements i es recorda la necessitat de respectar el medi urbà i les persones amb les que comparteixes aquests espais públics, pel que no es pot passejar el gos en zones prohibides com parcs i jardins.
La campanya també vol incidir en la necessitat de no donar de menjar als gossos i gats a la via pública, per qüestions de salubritat i també que s’eduquin els animals per evitar que bordin sobre tot a la nit, causant molèsties als veïns.

La campanya la realitzen conjuntament la Policia i l’associació d’amics dels animals de PLF. Precisament dins els triptics hi haurà informació de l’entitat i sobre els serveis que ofereixen.

Les ordenances municipals recullen una sèrie d’infraccions que poden ser sancionades amb multes que van dels 100 als 20.000 euros

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics