URGENT

La propera setmana s’adjudicarà la Farmaciola del barri de St Lluís.

Compartiu aquesta història

Segons ha confirmat el Departament de Salut a RP, la propera setmana es resoldrà l’expedient per a la instal·lació d’una farmaciola al barri de St. Lluís. Es resoldrà a través de l’adjudicació del servei a alguna de les farmàcies que s’han presentat al concurs, obert a finals de gener.

Segons les mateixes fonts, al concurs s’han presentat fins a 7 farmàcies, 5 d’elles de l’àrea bàsica de salut de Malgrat PLF, que tenen preferència davant les altres 2, que són d’altres àrees bàsiques properes.

El nou servei ha de ser dirigit per una altra farmàcia ja en funcionament de la mateixa àrea bàsica a la que pertany el nostre municipi, és a dir que haurà de dependre d’algun centre farmacèutic de PLF o Malgrat.

Entre els dos municipis hi ha 9 farmàcies, 7 a Malgrat i 2 a PLF, i d’aquestes només 5 s’han presentat al concurs per aconseguir la gestió del centre del barri de St. Lluís.

Ara, per tal d’adjudicar el servei, s’haurà de valorar els mèrits dels candidats segons les previsions de la llei.

La farmaciola s’instal·larà al carrer St. Josep núm. 20 del barri de St. Lluís, en un local nou de propietat municipal, ja que és l’Ajuntament qui ha promogut la creació de la farmaciola i en va sol·licitar l’obertura al departament de Salut, ja que per normativa no és possible la creació d’una nova farmàcia al nostre municipi.

Aquests nou servei no ha estat exempt de polèmica. El local on es preveu instal·lar el centre és municipal, gràcies a una cessió feta en el seu dia a l’entitat de veïns del barri, que hi van construir un petit local social. Els terrenys es van donar en permuta i mentre es construïa el bloc de pisos, l’entitat va marxar al Forroll, esperant recuperar el seu local un cop acabades les obres.

Ara l’entitat veïnal reclama retornar al seu emplaçament, on l’Ajuntament preveu instal·lar la nova farmaciola.

La intenció inicial era que aquests centre farmacèutic comencés a funcionar a l’estiu, una previsió, que de moment sembla que no es podrà complir.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics