URGENT

Un any més, i ja en van 12, es preparen les Vacances en Pau per a nens i nenes saharauis.

Compartiu aquesta història

L’entitat que coordina l’estada dels infants i joves saharauis al la nostra zona, L’associació Solidària Malgrat amb el Saharà espera de nou la col.laboració desinteressada dels veïns de l’Alt Maresme en acollir als infants que de nou deixaran aquests estiu els camps de refugiats del desert per passar uns dies de vacances a Catalunya.

Des del 1996, l’entitat de Malgrat s’encarrega d’organitzar, juntament amb el Front Polisari aquestes estades que a banda del component lúdic també serveix per poder oferir serveis de salut, amb revisions mèdiques, oftalmològiques i dentals.

Des del 96, només l’any 98 no es va fer el programa de Vacances en Pau, ja que, suposadament, era l’any en el que s’havia de fer referèndum al Sàhara Occidental.
Segons El president de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara, Josep Gelpí, l’any passat van ser prop de 800 infants els que van venir a Catalunya i uns 40 a la zona de l’Alt Maresme, i explica perquè venen aquests nois i noies saharauis a casa nostra.

Gelpí, explica que no es demana cap requisit especial a les famílies acollidores, només que puguin dedicar-hi temps i atencions al jove acollit, i recorda que és la societat civil la que dóna realment un suport solidari als refugiats.

Les persones interessades en les Colònies per a Infants Sahrauís dins el projecte Vacances en Pau 2009 s’han de posar en contacte amb l’entitat urgentment perque dilluns cal presentar la documentació.

Més informació al telèfon 666 568 222.

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics