Comença el judici pels acusats de matar un home en una botiga d’esoterisme de Pineda.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El fiscal demana dotze anys de presó i 70.000 euros d’indemnització per als dos acusats per la mort d’un jove en un local de vidència de Pineda de Mar (Maresme) a mitjans de maig del 2006. Un d’ells, a més, s’enfronta a vuit anys més de presó per haver intentat matar el seu còmplice a cops.

En tots dos casos, l’arma utilitzada per atacar a les víctimes va ser una escultura de pedra amb forma de lloro que pesa més de quinze quilos. Durant el judici, que va començar la passada setmana, i que s’allargarà fins el 8 de juny, els dos acusats han donat versions completament diferents dels fets i s’han acusat mútuament.

L’acusació pública sosté que, la matinada del 14 o el 15 de maig, la víctima era al local de vidència quan els dos acusats van agafar el lloro de pedra i li van clavar diversos cops al cap. El noi, de 26 anys, va morir a l’acte a causa de les ferides però no va ser fins el 5 dies després que els Mossos d’Esquadra van trobar el cadàver a la rebotiga del local ocult per capses i bosses. El fiscal també assegura al seu escrit d’acusació que, cap a les nou del matí del dia 16, el propietari del local va agafar el lloro de pedra una altra vegada i va començar a colpejar a l’altre acusat. Aquest va poder anar al lavabo del local, però un cop allà el presumpte agressor el va tornar a agredir amb una mà de morter metàl·lica. No obstant això, els dos acusats s’han culpat mútuament de la mort del seu company.

Donada la durada dels interrogatoris als dos acusats i al gran nombre de testimonis citats, la Secció Desena de l’Audiència de Barcelona ha decidit suspendre el judici fins el 8 de juny, quan també es presentaran les proves forenses que haurien de permetre a esclarir els fets.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics