URGENT

Comença el judici pels acusats de matar un home en una botiga d’esoterisme de Pineda.

Compartiu aquesta història

El fiscal demana dotze anys de presó i 70.000 euros d’indemnització per als dos acusats per la mort d’un jove en un local de vidència de Pineda de Mar (Maresme) a mitjans de maig del 2006. Un d’ells, a més, s’enfronta a vuit anys més de presó per haver intentat matar el seu còmplice a cops.

En tots dos casos, l’arma utilitzada per atacar a les víctimes va ser una escultura de pedra amb forma de lloro que pesa més de quinze quilos. Durant el judici, que va començar la passada setmana, i que s’allargarà fins el 8 de juny, els dos acusats han donat versions completament diferents dels fets i s’han acusat mútuament.

L’acusació pública sosté que, la matinada del 14 o el 15 de maig, la víctima era al local de vidència quan els dos acusats van agafar el lloro de pedra i li van clavar diversos cops al cap. El noi, de 26 anys, va morir a l’acte a causa de les ferides però no va ser fins el 5 dies després que els Mossos d’Esquadra van trobar el cadàver a la rebotiga del local ocult per capses i bosses. El fiscal també assegura al seu escrit d’acusació que, cap a les nou del matí del dia 16, el propietari del local va agafar el lloro de pedra una altra vegada i va començar a colpejar a l’altre acusat. Aquest va poder anar al lavabo del local, però un cop allà el presumpte agressor el va tornar a agredir amb una mà de morter metàl·lica. No obstant això, els dos acusats s’han culpat mútuament de la mort del seu company.

Donada la durada dels interrogatoris als dos acusats i al gran nombre de testimonis citats, la Secció Desena de l’Audiència de Barcelona ha decidit suspendre el judici fins el 8 de juny, quan també es presentaran les proves forenses que haurien de permetre a esclarir els fets.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics