URGENT

Els alcaldes d’Arenys de Munt i Pineda, estan d’acord amb les demandes de millor finançament pels Ajuntaments.

Compartiu aquesta història

Amb aquests alcaldes ja són 4, els que han secundat la proposta del batlle de PLF, Valentí Agustí, de fer front comú per demanar millores al finançament urgent. La passada setmana ho van fer els alcaldes de Calella i Malgrat.

L’alcalde de Pineda, el socialista Xavier Amor, creu que cal revisar el sistema actual perquè amb la situació actual els ajuntaments no se’n podran ensortir.

Per la seva banda l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, també s’ha mostrat a favor de demanar solucions per millorar el finançament de les administracions locals. Móra, del partit local Arenys de Munt 2000, ha estat l’únic alcalde no socialista que ha donat suport de moment a la iniciativa.
Segons l’alcalde, cal refer el sistema per que ara com ara la situació de les administracions locals són insostenibles. Móra recorda que les agrupacions municipalistes fa molt temps que reclamen aquests canvis.

Valentí Agustí, l’alcalde de PLF, va fer una crida en l’últim ple en el que exposava la necessitat de crear una front comú entre els alcaldes per tal de solucionar deficiències en el finançament dels consistoris. Agustí reclamava que l’estat o la Generalitat facilitin el finançament complet per aquelles matèries que no són de competència municipal, que deixi de cobrar impostos als Ajuntaments i que, per altra banda, es pugui cobrar impostos a empreses ara com ara exemptes, com Acesa, que no paga res per estar al nostre poble, ni per a les obres d’ampliació que està duent a terme aquestes setmanes a PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics