URGENT

Abertis publica una guia dels jaciments arqueològics que es poden trobar al costat de les autopistes, entre ells el Castell de PLF.

Compartiu aquesta història

Avui dilluns es celebra el Dia Internacional dels Monuments, i coincidint amb aquesta jornada, l’empresa Abertis ha publicat al seu web una guia sobre Els jaciments arqueològics visitables al voltant de les autopistes de Catalunya.

Segons l’empresa, que entre les seves linies de negoci gestiona algunes autopistes del país, aquesta guia és una mostra del compromís que ha adquirit abertis per promoure l’accessibilitat cultural i de col·laborar en la rehabilitació del patrimoni.

El Castell de PLF, que té una petita ressenya a la guia, és un dels beneficiaris de les polítiques de conservació arqueològica impulsada per Abertis. Ja ho va ser fa uns anys amb la construcció de l’Autopista del Maresme i de fet ho tornarà a ser ja que l’1% del valor de l’ampliació de la c32, està destinat a millorar el patrimoni local. A PLF aquests diners recauran a la fortalesa medieval.

Pel que fa al recorregut de la C32,l’autopista del Maresme, la guia parla de 22 jaciments importants entre les comarques del Maresme i el Barcelonés. El primer destacat és el Castell de PLF, però també es parla de l’aqüeducte romà de Pineda, el recinte igualment romà de la Torre Llauder de Mataró o de diferents establiments ibers.

 Consulteu la guia d’Abertis AQUÍ

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics