URGENT

PLF contracta vigilants per evitar robatoris a la seva zona agrícola.

Compartiu aquesta història

Tot i no ser una de les poblacions més afectades, PLF ja ha mogut fitxa per tal estalviar-se robatoris com els que aquests dies es produeixen en zones agrícoles properes.

L’Ajuntament de PLF ha contractat vigilants que de nit controlaran la seva extensió agrícola per detectar moviments sospitosos. Segons ha confirmat el Cap de la Policia Local de PLF, Marc Penya, al programa Tot A Punt de RP, els vigilants són persones amb un ampli coneixement de la zona de conreus de PLF.

Penya no ha volgut especificar el nombre de vigilants que des d’aquesta setmana controlen el pla palafollenc ni tampoc quines són les zones que controlen, tot i que ha assegurat que la zona més conflictiva és la que té millors possibilitats de fugida, com ara les zones agrícoles properes al Pont del Pixota. Peña repassa els casos donats fins ara al nostre municipi

Aquestes mesures es prenen després de la reunió mantinguda a finals de la passada setmana entre el gerent de la Cooperativa Agrícola de PLF, la regidora de governació i el cos local de Policia del nostre municipi, en la que es van establir les estratègies de control del pla palafollenc davant l’amenaça dels robatoris a la zona agrícola.

A PLF només s’han detectat un parell de robatoris en les últimes setmanes, però a Malgrat l’activitat delictiva no ha disminuït i continua sent el centre d’actuació dels lladres, que roben eines i maquinària agrícola. Fa uns dies fins i tot van robar un tractor prop de la Tordera.

A Malgrat ja funcionen patrulles mixtes de Policia local i pagesos que controlen el Pla de Grau, la zona més afectada de Malgrat. Tot i aquests augment de la vigilància, els delictes han continuat al municipi.

Segons el sergent de la Policia Local, els cossos de seguretat local de les poblacions afectades estan coordinades per tal de prevenir i actuar davant dels robatoris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics