URGENT

Aquests diumenge es recuperarà l’activitat del Salpàs de St. Genís.

Compartiu aquesta història

L’Associació de Veïns de Sant Genís, ha tornat a programar per aquests diumenge al matí la recreació d’un dels itineraris de l’antiga tradició religiosa; la ruta del Salpàs.
Aquesta activitat es va programar el mes de març, però per culpa de la pluja es va haver de suspendre. El Salpàs era un ritual cristià, conegut també com a Salpassa, que consistia en la visita que els rectors feien a les cases de la parròquia durant el temps de Pasqua per beneir-les tot esquitxant-les amb sal i aigua beneïda. Ho explica Xavier Salicrú, de l’Associació de veïns de St. Genís.

L’excursió de diumenge recupera el primer dia de Salpàs en què es feia a l’entorn més immediat al poble, concretament a les masies més properes al centre de St. Genís. Salicrú explica el recorregut d’aquests diumenge.

Al mes de març les places es van esgotar amb celeritat, però per a aquests diumenge encara queden places disponibles per a aquesta activitat que és gratuïta. L’entitat organitza regularment activitats pedagògiques sobre el patrimoni local de St. Genís combinades amb passejades o caminades populars.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics