URGENT

Els treballadors de Renfe convoquen dos dies de vaga al juny.

Compartiu aquesta història

El comitè d’empresa ha convocat una vaga de dos dies en contra de com l’Estat i la Generalitat han acordat fer el traspàs de Rodalies. Les aturades de 24 hores seran els propers 9 i 10 de juny, i encara s’han d’acordar els serveis mínims. Durant aquests dos dies també hi haurà manifestacions a diverses estacions de rodalies.
CCOO va demanar a la Generalitat i al Ministeri de Foment que iniciïn les negociacions amb els representants dels treballadors per tal de garantir que la transferència de Rodalies es farà «mantenint les condicions de treball i el dret a la mobilitat i la promoció laboral dels treballadors». Encara que les administracions comencessin a negociar amb els representants dels treballadors, alguns sindicats com ara la CGT i el Sindicat Ferroviari (SF) asseguraven que no n’hi hauria prou per aturar les vagues. Per parar les protestes caldria «saber amb total seguretat que l’empresa no es partirà», explicaven des de la CGT.

La majoria de sindicats coincidien que les mobilitzacions s’han de fer abans que es firmi el traspàs, al juliol. El Sindicat Ferroviari va avançar que si durant aquest període de dos mesos no aconsegueixen canviar la manera com l’Estat i la Generalitat s’han compromès a traspassar Rodalies, hi hauria més mobilitzacions i fins i tot han previst fer una manifestació a Madrid que anirà des de del Ministeri de Foment fins al d’Administracions Públiques.
Agències

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics