URGENT

El Govern manté el pla per treure la via del tren de la costa i posar una estació a PLF.

Compartiu aquesta història

Fa un any es presentava l’avantprojecte del Pla territorial de l’àmbit metropolità de BCN, un projecte que preveia ordenar la demarcació tan en matèria urbanística, demogràfica i d’infraestructures.
Ara el pla ha estat aprovat inicialment després d’haver passat un període de consulta.

Aquests nou pla preveu entre d’altres novetats la possible instal.lació d’una nova estació de trens a PLF, i més concretament al barri de St Lluís, segons es contemplen en els mapes de pla.

A banda d’aquesta nova estació el projecte incorpora la proposta de treure la via de la façana litoral a l’Alt Maresme i fer-la passar sota la N2 entre Calella i Malgrat.

El dibuix que s’inclou en l’avantprojecte perfila una via ferroviària per l’interior des de Montgat a Mataró per «incrementar la cobertura a uns nuclis urbans que s’han anat estenent lluny de la costa». A Mataró enllaça amb el tren orbital que ha d’unir la capital del Maresme amb Vilanova per Argentona. El traçat continuarà cap al nord i les úniques estacions que es mantindran al mateix lloc seran les de Llavaneres i Caldes d’Estrac. Tant Arenys de Mar com Canet i Sant Pol traslladaran les seves cap a l’interior dels nuclis urbans donant més centralitat a la infraestructura.

De Calella a Malgrat la via desapareix de la superfície i estaria sota el traçat de la N2, alliberant la costa de l’alt Maresme de les vies de tren. Es transformaria en una espècie de metro interurbà.

Finalment, s’enllaçaria amb la futura i prevista estació de Palafolls i Tordera també per l’interior.

Aquests pla xoca, amb les intencions actuals del Ministeri de Foment i el seu pla de rodalies de Renfe, que preveu desdoblar l’actual traçat ferroviari entre Arenys i Blanes, cosa que ha desencadenat la protesta de diferents alcaldes i Ajuntaments com el de Calella.

El pla metropolità passarà ara 4 mesos de nova exposició pública i d’audiència als Ajuntaments afectats, i un cop analitzades les al·legacions, la Generalitat aprovarà definitivament el pla, que no té data de realització.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics