URGENT

EL CAP PLF obrirà en breu una consulta per deixar de fumar.

Compartiu aquesta història

El centre sanitari palafollenc podria incorporar aviat aquesta consulta antitabac, tal i com publica avui el Malgrat confidencial.
És tracta d’una unitat que fa un any es va posar en marxa al Cap de Malgrat i en la que s’hi fan teràpies individuals per treballar la motivació i es marquen les pautes de conducta que ha de seguir l’usuari per poder deixar de fumar.

Ara com ara, s’està a l’espera de completar l’equip mèdic que haurà de dur aquesta consulta al nostre muicipi. Carme Pasqual, la doctora responsable de la unitat de Malgrat, explica que quan es tingui el personal d’infermeria a punt, es constituirà la consulta a PLF ja que la doctora Martí, metge de família del cap palafollenc, s’encarregarà de la part mèdica.

La consulta per deixar de fumar de Malgrat es va estrenar ara fa un any i ja ha atès a 230 persones, de les quals un 30% són abstinents del tabac un cop assessorat per la consulta. No es té les dades d’exfumadors, perque una persona es considera exfumadora si fa un any que ha deixat de fumar, i la consulta tot just té un any.

La doctora Pasqual explica quin és el procés que es segueix a la consulta per deixar de fumar.

Tot i que no està constituida les persones que volen deixar de fumar poder sol.licitar visita mèdica al CAP de PLF on ja seran atesos pel personal mèdic i, si és el cas, es pot derivar a la consulta malgratenca.

Paral.lelament aquest dimarts a la tarda, la Unitat de del CAP de Malgrat de Mar ha muntat un punt d’informació davant del mateix centre. Bàsicament, es tractava d’informar als usuaris sobre el servei que realitza la consulta tantitabac i en la que també els visitants podien fer-se una prova per saber el nivell de monòxid de carboni de l’aire espirat.

Aquests punt d’informació es tornarà a muntar aquest divendres durant tot el matí davant del CAP de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics