Malgrat començarà a construir l’ascensor inclinat passat l’estiu.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta instal.lació connectarà la plaça de la barretina amb el castell i està inclosa en el projecte aprovat per a la llei de barris.

El projecte de l’ascensor s’ha presentat aquesta setmana i preveu la construcció d’un edifici d’accés al carrer de Passada, que inclourà una sala polivalent i una oficina.
El baixador de l’ascensor de dalt, el del parc del Castell, inclourà una pèrgola que connectarà la cabina de l’ascensor amb l’edificació ara existent dels lavabos i crearà un mirador.

Els arquitectes del projecte han explicat que es pretenia fer una intervenció mínima per provocar el menor impacte visual a les zones de la barretina i del castell.

Tot i que encara està en fase d’estudi, es preveu que l’ascensor tindrà una capacitat per a unes 13 persones i que connectarà les dues places en un minut i mig. La cabina de l’ascensor serà de vidre per davant i per darrere, i pels costats serà fosc per salvaguardar la privacitat dels veïns d’aquest sector.

Per altra part, a la mateixa reunió es va presentar el projecte del futur Centre Cívic del Castell i la Verneda, amb uns nous accessos amb la instal·lació de dos ascensors units per una passera. La previsió per iniciar aquesta obra del centre civic és a final d’any.

La propera setmana es preveu començar una altra actuació prevista a la llei de Barris; l’adaptació i acondicionament de les escales del carrer Hug Descolomers, que connecten el castell i el centre de la vila.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics