URGENT

Malgrat començarà a construir l’ascensor inclinat passat l’estiu.

Compartiu aquesta història

Aquesta instal.lació connectarà la plaça de la barretina amb el castell i està inclosa en el projecte aprovat per a la llei de barris.

El projecte de l’ascensor s’ha presentat aquesta setmana i preveu la construcció d’un edifici d’accés al carrer de Passada, que inclourà una sala polivalent i una oficina.
El baixador de l’ascensor de dalt, el del parc del Castell, inclourà una pèrgola que connectarà la cabina de l’ascensor amb l’edificació ara existent dels lavabos i crearà un mirador.

Els arquitectes del projecte han explicat que es pretenia fer una intervenció mínima per provocar el menor impacte visual a les zones de la barretina i del castell.

Tot i que encara està en fase d’estudi, es preveu que l’ascensor tindrà una capacitat per a unes 13 persones i que connectarà les dues places en un minut i mig. La cabina de l’ascensor serà de vidre per davant i per darrere, i pels costats serà fosc per salvaguardar la privacitat dels veïns d’aquest sector.

Per altra part, a la mateixa reunió es va presentar el projecte del futur Centre Cívic del Castell i la Verneda, amb uns nous accessos amb la instal·lació de dos ascensors units per una passera. La previsió per iniciar aquesta obra del centre civic és a final d’any.

La propera setmana es preveu començar una altra actuació prevista a la llei de Barris; l’adaptació i acondicionament de les escales del carrer Hug Descolomers, que connecten el castell i el centre de la vila.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics