URGENT

A Catalunya guanya el PSC i a Espanya el PP.

Compartiu aquesta història

Els socialistes s’han imposat en claredat a Catalunya, tot i que també han patit una forta retallada respecte a les últimes eleccions europees. Els socialistes han aconseguit el 35,86% dels vots. El segon partit més votat és CiU, que ha pujat un 5% i a desbancat al PP com a segona força a Catalunya. El PPC ha obtingut un 18%, xifra similar a la del 2004. ERC cau més de 2,5 punts, fins al 9,2%, i ICV-EUiA retrocedeix un 1% fins al 6%.

A Espanya dels 50 diputats que s’havien d’escollir ahir, el PP va aconseguir 23 cadires a l’europarlament. El PSOE, que havia guanyat ara fa 5 anys, es va quedar amb 21 eurodiputats. CiU va aconseguir 2 parlamentaris per a la seva Coalició Per Europa, el mateix nombre que ICV-EUA. Esquerra va mantenir el seu eurodiputat a Brusel.les.

Manel Mas, diputat al congrés pel PSC creu que és normal que hi hagi una baixada de resultats per als partits que governen en situació de crisi econòmica.

Montserrat Candini, senadora de CiU, es felicitava al programa electoral de RP pels resultats catalans i espanyols de la federació nacionalista.

Per la seva banda Rafael Luna, del PP, veia en els resultats europeus, el canvi de tendència d’Espanya davant d’uns propers comicis estatals.

Joan Puig d’Esquerra, valorava com a positius els resultats dels republicans i recordava que eren els 2s millors resultats europeus de la formació.

A Catalunya la participació va ser del 37.54%, i a la resta de l’Estat va pujar fins a 46%.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics