URGENT

Malgrat dissenya una zona sanitària a l’entrada del municipi, amb el tanatori i la residencia de la comunitat terapèutica.

Compartiu aquesta història

L’espai, de 37.000 m², ja està dissenyat sobre plànol perquè es converteixi en una gran ciutat sanitària que abasti sectors molt diversos, com ara residència per a la gent gran, un equipament per a malalts mentals, pisos tutelats per a avis, el possible nou CAP i, fins i tot, un tanatori.

La zona estaria disposada a l’entrada de Malgrat venint des de Barcelona i ja té una qualificació d’ús sanitari.

Tot i que el procés de moment està en fase embrionària, des del consistori l’alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), considera que si la proposta es consolida «canviarà la fesomia del municipi i, sobretot, generarà una oferta de llocs de treball molt important».

Seria en aquests terrenys on l’equip de govern pensa instal.lar el tanatori, que Campoy ja va explicar a RP que es pretenia instal.lar a Malgrat.

També s’espera que es pugui instal.lar la nova llar residència de la comunitat terapèutica del Maresme, que fa anys busca un emplaçament per engrandir els serveis que ja dóna a l’antic hospital del municipi.

En aquest mateixa parcel·la, el govern local vol oferir al Departament de Salut els metres necessaris perquè s’hi pugui aixecar el nou CAP de Malgrat. En la següent porció de terreny, batejada en el gràfic com a equipaments d’allotjament col·lectiu, s’hi projecta la construcció de pisos tutelats per a avis. La previsió del consistori és poder fer una comunitat d’avis que no només hi resideixin sinó que interactuin entre si, amb espais comunitaris adaptats a les seves necessitats.

La part destinada a equipaments de serveis privats «pot ser ocupada per mútues, clíniques o altres serveis sanitaris, segons la pròpia alcaldessa de Malgrat.

El projecte encara no té data d’inici.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics