URGENT

PLF vol que la Generalitat pagui part del cost de la Policia Local o que els mossos n’assumeixin competències.

Compartiu aquesta història

L’equip de govern local està valorant què pot fer per tal de reduir la despesa pública en la Policia Local de PLF.

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, el cos local de seguretat té un cost molt elevat per a les arques municipals, i assegura que mantenir aquestes estructures en municipis com el nostre és econòmicament inviable.

La policia local té un total de 16 agents, i segons Agustí presenten el 25% del salaris del consistori palafollenc.
És per això que, a través d’un ple que es preveu per la setmana que ve, Agustí demanarà a la conselleria d’Interior que assumeixi part del cost de les Policies locals de Catalunya, sobretot les de municipis petits com és el cas de PLF o bé que els mossos d’esquadra assumeixin les seves competències íntegres per tal que la policia pugui fer sols la seva feina local.

Agustí assegura que ara com ara la Policia Local de PLF ha de fer tasques que no li corresponen, cosa que provoca haver de fer hores extres o la desatenció involuntària de les tasques més municipals.

L’Ajuntament ja va limitar el nombre d’hores extres dels agents palafollencs per tal de poder reduir despeses. Segons l’alcalde, amb aquesta mesura es podrà estalviar uns 35 mil€ l’any.

Aquesta disminució en les hores extraordinàries s’han evidenciat aquests cap de setmana, quan la seguretat dels comicis electorals ha estat a càrrec del cos voluntari de Protecció Civil de PLF.

Agustí, afirma que la feina que fa la Policia és molt bona i que no té res a veure amb la seva funcionalitat, sinó amb el cost que té la Policia Local a les arques municipals que creu que s’hauria de repartir amb la Generalitat.

No és la primera vegada que l’Ajuntament de PLF qüestiona en certa manera la presència dels mossos a PLF. Fa unes setmanes la regidora de Governació, Maria Massaguer assegurava que PLF estava abandonat per part del cos de la policia autonòmica.

L’equip de govern de PLF fa temps que està revisant les despeses municipals i valorant la seva viabilitat. Ja ho ha fet amb el cost que suposa al consistori el Cap de Salut o el manteniment de les escoles. Tot plegat quedarà palès en un ple extraordinari, batejat amb el nom del Ple de la Crisi que es farà a PLF la propera setmana, si no hi ha canvis, en el que es plantejaran algunes mesures per fer front a la situació actual.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics