URGENT

El delegat del govern intercedirà amb l’Estat per mirar de resoldre el litigi amb els municipis sobre l’IBI de les autopistes.

Compartiu aquesta història

El delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, va ser fa uns dies de visita oficial a PLF on es va entrevistar amb l’alcalde de PLF, Valentí Agustí. En la trobada Agustí va insistir a Rangel amb la necessitat de revisar certs aspectes del finançament dels municipis. Un d’aquests aspectes és l’IBI de les autopistes.

Acesa no paga l’impost de bens immobles als municipis de l’Alt Maresme per on passa l’autopista C32. Ho fa en virtut d’un acord amb el govern central, i és per això que els municipis afectats, entre ells PLF, van demandar judicialment a l’Estat per tal que aquests pagues aquests impost als municipis.

La justícia ja va donar la raó als pobles afectats, i va obligar a l’Estat a liquidar el període entre el 1996 i el 2002. PLF va ingressar llavors 740 mil €.

Ara de nou el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, ha declarat que l’Estat té l’obligació de compensar als Ajuntaments pels beneficis fiscals concedits a les autopistes ara pel període entre el 2003 i el 2006.

Rangel va dóna la seva paraula a Agustí que preguntarà al Ministeri d’economia espanyol les raons per les que es neguen a acceptar les resolucions judicials, presentant diferents recursos, i intercedirà per tal de buscar un final als litigis entre administracions. Ho explica el mateix Rangel a declaracions exclusives a RP.

En la seva estada a PLF, Rangel va fer una visita a la rehabilitació de la masia de Can Batlle com a centre juvenil, unes obres que compten amb el finançament del Fons Estatal d’inversió Local, conegut com pla Zapatero. Rangel va explicar que la propera convocatòria d’ajudes d’aquests fons serà destinat, com enguany a crear llocs de treball, i alhora a buscar un canvi del model productiu espanyol, més enllà del sector del ” Totxo”.

Enguany PLF ha rebut 1 milió 400 mil € en aquestes ajudes governamentals per a fer fins a 6 projectes diferents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics