URGENT

L’Ajuntament es fa enrera i torna a deixar circular vehicles entre les dues escoles.

Compartiu aquesta història

El primer dia de classe, avui fa una setmana, el consistori palafollenc havia implantat un nou sistema de circulació per a les hores punta d’entrada i sortida d’infants de les escoles. Es prohibia l’accés a l’aparcament entre els dos centres de primària, un tram en el que no es podia circular. La intenció del consistori era preservar una zona per tal que els infants poguessin circular sense perill.
Hores abans d’iniciar-se el curs, es va canviar la senyalització i es va habilitar una zona d’aparcament al camí de St. Genís, on els pares poguessin aparcar i deixar els estudiants. El sistema però no ha estat eficaç i ha creat certa tensió entre els conductors.
Davant dels problemes plantejats pel nou sistema, aquests cap de setmana s’ha tornat a restablir la senyalització original i de nou es torna a poder circular arreu de la zona escolar.

La regidora de mobilitat i governació, Maria Massaguer, explica a RP que la mesura ha creat problemes i per això s’ha restablert de nou la fórmula anterior.

La regidora apunta que la mesura va ser precipitada i que podria haver-se fet millor del que finalment es va fer. Segons Massaguer, va ser la regidoria d’educació la que va demanar que els canvis es fessin un dia per l’altre quasibé sense informació pels conductors, que assegura s’han queixat sobre el funcionament de la nova senyalització.

La intenció de la regidoria d’educació era, tal i com ja havia avançat la seva regidora, Antònia Petit a l’abril a RP, restringir el nombre de vehicles a la zona escolar. Massaguer assegura que tot i el fracàs d’aquesta mesura l’equip de govern continua buscant una fórmula que doni més seguretat a la zona escolar, tot i que la regidora de mobilitat creu no serà viable fins que s’aconsegueixin donar més sortides a la zona escolar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics