URGENT

L’Ajuntament cedirà el Molí d’En Puigverd a la fundació que porta el seu nom per a 50 anys.

Compartiu aquesta història

Fins ara l’entitat que treballa per a la integració de malalts mentals al món laboral, només en tenia l’ús cedit, però el consistori va debatre divendres en la sessió plenària, la cessió administrativa per a 50 anys dels terrenys que ocupa tan l’antic molí com les naus construïdes per l’entitat.

La Fundació Privada del Molí d’En Puigverd, participada per l’Ajuntament en un 34%, i per la Cooperativa agrícola i la Comunitat Terapèutica a parts iguals, ha realitzat una segona nau industrial a la zona, gràcies al finançament de Caja de Madrid, però manca l’acabament interior. Per fer-ho vol demanar diners als bancs, però la manca de patrimoni fa que no puguin optar al finançament. És per això que es proposava la cessió administrativa per a 50 anys dels terrenys, de propietat municipal, per tal de poder avalar l’operació bancària.

La proposta la va presentar el regidor d’hisenda de l’Ajuntament de PLF, Josep Ribas, que alhora és el president del consell d’administració de la Fundació.

El soci de govern dels socialistes a PLF, CiU, va demanar buscar altres fòrmules abans de cedir els terrenys per tant temps. El portaveu de la formació, Xavier Dalmau explicava les raons per les que s’abstindrien en la votació, i va reclamar que cada grup polític pogués tenir un representant al consell d’administració de la Fundació.

L’oposició va ser més contundent. El PP va acusar als socialistes de voler blindar un contracte a 50 anys a la Fundació, i va denunciar que tot i estar participada per l’Ajuntament, la Fundació no dóna comptes al consistori. El popular Óscar Berman assegurava que això creava greuges comparatius.

El president de la Fundació, va assegurar que cada any es reparteix a cada regidor un resum de l’exercici econòmic i l’alcalde de PLF, Valentí Agustí va assegurar que els aparcaments del camp de futbol i dels terrenys d’Aspronis també són a 50 anys, i que és el termini necessari per amortitzar les inversions.

Esquerra va denunciar la manca de transparència de la Fundació, ja que sols hi ha un representant al seu consell d’administració i va proposar esperar a tenir totes les dades sobre la taula per poder votar.

Iniciativa va denunciar que la Fundació arrossega problemes econòmics per la pèrdua de contractes de jardineria i el seu portaveu es va mostrar contrari a la cessió, ja que si la Fundació fa fallida l’Ajuntament hauria de respondre als deutes.

Josep Ribas va respondre que no s’ha de polititzar la fundació del Molí i que s’organitzarà reunions periòdiques amb els directius de l’entitat per donar raó de les accions. Sobre la situació econòmica de l’entitat, Ribas va explicar que a 30 de juny la Fundació tenia un benefici de 18 mil €, i va recordar que la base econòmica de l’entitat són les dues botigues Fora de Sèrie del carrer major i no tan els contractes amb les administracions. També va recordar que si fa fallida la Fundació, l’Ajuntament es quedaria tot el que ha fet l’entitat amb un valor molt superior que no pas a les ajudes econòmiques que es volen demanar al banc.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí va recordar que la Fundació dóna feina a un centenar de persones, 65 de les quals són malalts mentals i que tot i la crisi no s’ha acomiadat cap treballador, i va explicar que s’han explorat totes les fòrmules possibles i que l’única viable és la cessió administrativa.
El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC, l’abstenció de CiU i els vots en contra del PP, Esquerra i Iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics