URGENT

El nou tram d’autopista i la crisi econòmica fan aparcar el soterrament de la carretera de Blanes.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de PLF tenia la intenció d’eliminar els semàfors de l’entrada del nostre municipi, tot soterrant la carretera de Blanes i creant un vial superior que connectés el centre del poble amb el barri de St. Lluís.

Aquesta obra tenia un cost d’uns 8 milions d’€, que havien d’assumir entre la Generalitat i l’Ajuntament.

Ara però, la crisi econòmica i la posada en funcionament del nou tram d’autopista el proper any han fet aparcar la idea.

El conseller Joaquim Nadal, ja va dir divendres a la seva visita d’obres al perllongament de l’autopista, que el nou final de la via ràpida faria innecessari passar per PLF per anar a la Costa Brava.

Tot i això l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, assegura que amb la crisi econòmica ni l’Ajuntament ni la conselleria poden assumir els seus compromisos i que per això s’aparca el projecte, en el que ja s’ha gastat 300 mil €, fins que la situació millori.

El que ha repetit l’alcalde és que no s’estima l’opció de crear una rotonda tradicional en aquests punt i que les úniques opcions contemplades són els semàfors o bé el projecte de soterrament, ja que són els únics que garanteixen la seguretat dels vianants.

Segons l’alcalde la sinistralitat en aquests punt s’ha vist reduïda des de la instal·lació dels semàfors, però aposta pel projecte de soterrament per unir a la trama urbana el barri de St. Lluís.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics