URGENT

Tordera multarà la prostitució al carrer.

Compartiu aquesta història

Avui el plenari pot aprovar una modificació de l’ordenança de civisme que comportarà la sanció econòmica de la prostitució al carrer.

L’afegit a la normativa deixa ben clar que a Tordera «es prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts a l’espai públic». Les sancions, encara per determinar, s’imposaran tant a les prostitutes com als clients i es tipifica com a «molt greu» ser enxampat en ple acte sexual retribuït.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assegura ser conscient de la presència de prostitució a les carreteres del municipi, especialment a l’N-II, i per això es vol dotar al municipi amb un instrument vàlid per intentar eradicar-la.

Segons l’alcalde, a Tordera funcionen tres prostíbuls que han de passar un control i que estan regulats, pel que encara és més justificat acabar amb la pràctica en llocs públics que no ofereix cap garantia ni sanitària ni de seguretat.

La modificació de l’ordenança fa especial incidència en la prohibició de pràctiques sexuals retribuïdes en espais propers a escoles i de lleure destinats a menors. Tant és així, que en el capítol de sancions, la diferencia entre la sanció lleu i la greu correspon a la pràctica sexual pagada en espais propers a centres educatius i de lleure per a menors.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics