URGENT

Un treball sobre la vida medieval al castell de PLF i el de Montpalau candidat al Premi Iluro.

Compartiu aquesta història

Aquests premi, dotat amb 9000€, està organitzat per la Fundació de Caixa Laietana, amb seu a Mataró. Enguany són 12 els treballs que aspiren a guanyar la 51a edició, el veredicte de la qual es farà públic el 29 d’octubre.
Un d’aquests treballs històrics seleccionats s’anomena Viure i sobreviure al segle XVI a la Marina de la Selva (castell de Montpalau i castell de Palafolls). La defensa, l’atac i el rescat davant de les incursions dels corsaris turcs i algerians. L’autor del treball es desconeix, ja que seguint les bases del premi, s’ha entregat en un sobre sense nom i de fet no es donarà a conèixer fins el dia del lliurament del guardó.

Altres dels treballs que opten al premi parlen de Mataró als anys 50, un treball sobre l’arquitecte mataroní Jordi Capell, els orígens del catolicisme social contemporani a Mataró. Així com una aproximació a la integració lingüística dels immigrants dels anys 50-70.

El jurat que determinarà el premi el presideix el catedràtic d’història Jordi Nadal. L’any passat el govern català va concedir la creu de St. Jordi a la Fundació de Caixa Laietana, precisament per a l’organització d’aquests prestigiós premi de monografies històriques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics