URGENT

La Policia Local inicia una nova campanya de control de velocitat a PLF.

Compartiu aquesta història

És la segona que es fa aquests any al nostre municipi amb la voluntat de conscienciar als conductors de la necessitat de conduir a la velocitat adequada pel centre de la població, i evitar així accidents de trànsit.

Fins al 26 d’octubre PLF disposa d’un radar de velocitat, cedit pel Servei Català de Trànsit, amb el que es farà controls aleatoris en diferents punts complicats del nostre municipi.

La riera de la Burgada, l’avinguda Costa Brava o el Polígon d’en Puigverd seran alguns dels punts on la Policia instal·larà el radar que controlarà la velocitat dels conductors i sancionarà aquells que excedeixin el màxim permès.
Marc Peña, cap de la policia local explica que la campanya de radar no és una mesura recaptatòria sinó de conscienciació, i ho exemplifica amb l’anunci públic de l’inici de la campanya.

Durant la primera campanya, a principis d’any, es va controlar en 10 dies fins a 27.000 vehicles, dels quals prop de 9.000, més d’un 30%, circulaven per sobre del màxim permès. D’aquests es va arribar a sancionar a 792 conductors dels quals 9 circulaven per sobre dels 90 km/h en vies on el màxim està marcat a 50. 48 vehicles circulaven per sobre dels 80km/h i 352 per sobre dels 70.
En la campanya de febrer 2 conductors van ser denunciats per via penal per superar els 110 km/h en espais urbans on el màxim establert és de 50 km/H.

El sergent de la policia local de PLF, Marc Peña, explica les sancions previstes per la llei.

PLF no disposa un radar propi i només pot articula campanyes de control quan el servei català del trànsit cedeix un cinemòmetre a la Policia Local de PLF a arrel d’un conveni de col·laboració.

La campanya d’enguany va començar dilluns i s’allargarà fins a finals de mes, en emplaçaments i hores aleatòries.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics