URGENT

El projecte de tramvia entre PLF i Lloret arriba a la Generalitat.

Compartiu aquesta història

Víctor Catalan, l’estudiant de l’IES Serrallarga de Blanes que l’any passat va fer el seu treball de recerca sobre la possible implantació d’un tramvia per unir PLF, Blanes i Lloret, ha presentat el seu projecte als responsables de Política Territorial del govern català.

El tramvia de Catalan, anomenat Tramtordera, proposa un traçat d’11 km que començaria al Palauet de PLF passaria per l’estació de Blanes, pel centre de la vila a tocar de la platja i fins el barri del Molí de Lloret.

El tramtordera seria de via única, excepte en alguns punts, i té un pressupost de 75 milions d’€ dels quals 15 corresponen a l’adquisició de 5 tramvies -4 en funcionament i un de reserva-. Els ajuntaments de les tres poblacions haurien de cedir els terrenys i l’empresa adjudicatària hauria de costejar el cost de l’obra per disposar d’una concessió a 40 anys.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques s’ha compromès amb Catalan a analitzar el projecte i valorar la seva viabilitat, tot i que el govern treballa en el projecte d’un carril bus entre les poblacions de Blanes i Lloret, amb un cost de 35 milions d’€.

Trajecte del Tramtordera, segons la proposta de Víctor Catalan

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics