URGENT

Els governs espanyol i català acorden 31 milions per a la dessalinitzadora de Blanes.

Compartiu aquesta història

Els governs de l’Estat i la Generalitat van acordar ahir destinar en total 224 milions a infraestructures de l’aigua, obres de reg i camins rurals, aplicant així l’Estatut de Catalunya. Prop de 200 milions es destinaran a obres d’abastament, reutilització i sanejament d’aigua. D’aquest paquet en destaca la inversió de 31 milions per doblar la capacitat de la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes.

Aquesta actuació permetrà que la planta blanenca ampli la seva capacitat de tractament fins arribar als 20 hm³ anuals. També s’hi ha inclòs la millora de la canonada de la dessalinitzadora fins a Tossa.

La planta va entrar en funcionament l’any 2003 amb l’objectiu de solucionar la sobrexplotació que estava patint l’aqüífer de la Baixa Tordera. Els experts confirmen que, s’ha aconseguit aquest objectiu sobretot pel que fa a la part final del delta.

Les obres d’ampliació preveuen, entre altres coses, actualitzar el sistema de recuperació de pressió, millorar l’estalvi energètic i construir-hi un nou dipòsit d’emmagatzematge i regulació d’aigua de 20.000 metres cúbics de capacitat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics