URGENT

Milloren la deixalleria de l’Alt Maresme, a Malgrat

Compartiu aquesta història

La deixalleria mancomunada entre les poblacions de Malgrat, Santa Susanna, Palafolls i Pineda ha realitzat unes obres de millora per condicionar adequadament la recollida dels residus especials.
A l’equipament, situat al polígon Can Patalina de Malgrat, s’ha tancat la zona de residus especials existents i alhora s’ha construït un magatzem annex, que es destina a ús intern de la deixalleria.

L’empresa concessionària de les instal·lacions, L’Arca del Maresme, ha fet l’actuació, que ha finançat íntegrament l’Agència de Residus de Catalunya.
Per altra part, també s’ha fet un porxo per emmagatzemar residus especials de gran volum a l’exterior.

Els residus especials es consideren perillosos i molt perjudicials per al medi ambient si no es gestionen d’una forma correcta. Els més corrents són els aerosols, , les coles i adhesius, els cosmètics, els dissolvents, els envasos d’oli mineral o els fluorescents.

En canvi encara no han començat les obres que han de permetre als municipis mancomunats, entre ells PLF, la recollida de la fracció orgànica.

La deixalleria de Malgrat no té infrastructura per poder dur a terme aquesta recollida selectiva i s’està a l’espera que l’Agència de Residus aprovi la partida pressupostària per acondicionar les instal·lacions. La data límit és gener del 2010, com assegura la regidora de Medi Ambient de Malgrat, Lluïsa Mérida.

A Malgrat hi arriben les escombraries dels municipis mancomunats i després són transferits a la planta de referència de Mataró.
L’any 2008 es van gestionar més de 10.000 tones de residus en aquesta planta malgratenca.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics