URGENT

Les joventuts de Convergència organitzen una caminada al castell de PLF contra l’Hispanitat.

Compartiu aquesta història

PLF és la localitat triada per les JNC, la branca juvenil de CDC, per protestar contra la celebració del 12 d’octubre.
Segons els nacionalistes, Catalunya no és Espanya i volen aprofitar la celebració de la hispanitat per recordar que “la nació espanyola s’ha edificat sobre la negació de la nació catalana”.

L’acte central dels joves de Convergència es farà dilluns a PLF, primer a les 11 del matí amb el desplegament d’una estelada a la gespa del parc de Joaquim Ruyra, i la posterior caminada popular cap al castell de PLF, on a 2/4 d’1 està previst que es faci l’hissada de la senyera catalana i un dinar popular al preu de 10€

El president comarcal de les JNC, Jordi Marqueño, explica que s’ha triat el castell de PLF pel seu simbolisme amb el passat de Catalunya.

El propi Marqueño explica que la reivindicació de la jornada va encaminada a recordar que España va construir un imperi a partir, entre d’altres, de silenciar i perseguir la cultura i la llengua catalana .

La jornada té el lema de 11 de setembre sí, 12 d’octubre no i vol recordar al món que Catalunya no és Espanya i que per tan la festa de la Hispanitat, també coneguda com a festa de la Raça, no és la pròpia de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics