URGENT

Poca participació a l’homenatge al president Companys a PLF.

Compartiu aquesta història

A quarts de 9 del matí s’ha fet l’acte institucional de reconeixement al president Companys, afusellat avui fa 69 anys, davant del monument que té dedicat a PLF, al costat de l’institut.

L’acte ha comptat amb una escassa participació tan de polítics locals com de vilatans del nostre municipi.
De fet sols 3 formacions polítiques han estat representades a l’acte d’aquests matí, on la majoria dels assistents eren joves de l’IES de PLF que han participat a l’acte.

L’homenatge ha començat amb les paraules de l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, qui ha recordat la figura de Companys i la del pedagog Ferrer i Guardia, que fa 100 anys també va ser afusellat.

Agustí ha explicat que la intenció del consistori és que el protagonisme de l’homenatge a Companys sigui a partir de l’any que ve dels alumnes de l’IES.

L’alcalde explica que Companys era una figura de polític autèntic entregat a una causa.

Després del torn de paraula d’Agustí, el director de l’IES, Daniel López, ha explicat que Companys va ser afusellat per la seva ideologia a mans dels moviments feixistes de l’època, i ha demanat el respecte a la pluralitat d’idees.
Finalment el regidor d’Esquerra, Jordi Pedemonte ha demanat l’anulació del judici sumaríssim a Lluís Companys , i denuncia encara una forta presència encara del franquisme a les institucions polítiques i judicials espanyoles.

L’acte ha acabat amb l’ofrena floral al monument i amb l’audició de l’himne dels Segadors. Fins ara, l’acte de reconeixament a l’expresident afusellat pel franquisme es feia la diada de l’11 de setembre, però la intenció de l’Ajuntament és que a partir d’ara es faci sempre el dia 15 d’octubre, coincidint amb la data de l’assassinat, i no per la diada nacional de Catalunya, en la que es buscarà una altra acte institucional.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics