URGENT

La Generalitat aposta pel carril bus entre Lloret i Blanes i aparca la idea del tramvia.

Compartiu aquesta història

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha sotmes a informació pública la construcció d’un carril bus per unir Blanes i Lloret per la carretera GI-682.
Amb aquesta acció el departament aparca la idea de crear un tramvia per unir les poblacions de PLF i Lloret, una idea que va presentar l’estudiant blanenc Victor Catalan.

El noi havia presentat fa unes setmanes el projecte als responsables del Departament, amb la promesa que s’estudiaria la possibilitat de la implantació del Tramvia, però l’anunci d’exposició pública descarta de moment aquesta opció.

La intenció de la Generalitat amb el carril bus és afavorir la mobilitat en transport públic entre Blanes i Lloret, i per això presenta 3 alternatives.
La carretera d’accés a la Costa Brava suporta prop de 28.000 vehicles al dia i un elevat nombre de serveis de transport col·lectiu, tant regulars com discrecionals, que representen més de 700 vehicles cada dia.

El carril bus tindrà una allargada de més de 6 km, i obligarà a ampliar l’actual traçat de la via. En total hi haurà 8 parades en el recorregut, i es preveu que el trajecte es pugui fer en la meitat de temps respecte a la durada actual.
Les obres tenen un pressupost d’uns 30 milions i mig d’€.

El tramvia tenia un pressupost de més de 75 milions d’€, però les previsions preveien que podria transportar a més usuaris i a més la gestió i manteniment correria a càrrec d’una empresa a través d’una concessió.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics