URGENT

Malgrat enceta aquest cap de setmana un nou cicle de les Matinals d’Història.

Compartiu aquesta història

Enguany el cicle de conferències i xerrades relacionades amb la història local arriba al desè aniversari, i ho fa ampliant el seu objectiu local i tractant temes més amplis. Segons l’arxiver de Malgrat, Josep Maria Crosas, la intenció de les conferències és aprofundir en alguns aspectes de la història local, i la seva difusió.

La primera conferència es farà aquests diumenge al migdia a la biblioteca de Malgrat i girarà entorn als mestres de la república, centrant-se en algunes referències sobre Malgrat de Mar.

En el cicle del 2009 hi haurà, per primera vegada una conferència no estrictament local. Es tracta de la dedicada al 150è aniversari de la publicació de L’origen de les espècies de Darwin. Crosas explica que els venia de gust una conferència d’aquests estil, sense que necessàriament hagi de tenir continuïtat.

Aquesta conferència es farà el 22 de novembre i anirà a càrrec del malgratenc Francesc Piferrer, doctor en biologia i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques.
L’última cita amb les matinals d’història serà el 31 de gener quan es parlarà de Malgrat durant les guerres amb França de principis de s.XIX.

Les matinals d’enguany preveuen dues presentacions de llibres, encara sense data. Un llibre serà un compendi de la Història de Malgrat i l’altre sobre 6 poetes del regnat d’Alfons el Magnànim.

Més informació sobre el cicle al web de l’Ajuntament de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics