URGENT

Unes dues-centes persones ajuden als geganters a alliberar el Castell de PLF.

Compartiu aquesta història

Dissabte es va fer la primera festa de les Verges Trobades, on simbòlicament els Diables de PLF, assetjaven el castell del municipi prenen com a ostatges als gegants Guillem i Guiomar.

A les 4 de la tarda unes 200 persones van participar en les tasques d’alliberament de la fortalesa palafollenca, assistint a la lluita verbal entre diables i geganters. La lluita incloïa un seguit de versots, en els que els diables criticaven alguns aspectes del nostre municipi, com ara les papereres ous, la inundabilitat de la biblioteca, o la manca d’entrada i sortida a Mas Carbó. Els gegants contestaven a les critiques fins “desarmar” als diables i alliberar el castell. Després es va fer la xocolatada popular entre tots els assistents, amb molta presència infantil.

Per una tarda el Castell es va convertir en font de fums de colors i petards per simbolitzar una lluita, que té com a intenció repetir-se en els propers anys, centrats a l’època de la Festa Major de PLF.

Imatges de la 1a Festa de les Verges Trobades.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics