URGENT

L’exalcalde de St. Andreu de Llavaneres diu està tranquil davant l’operació pretòria.

Compartiu aquesta història

L’exalcalde del municipi, el popular Víctor Ros, assegura està ‘tranquil’ després de saber que el jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha demanat informació sobre un conveni que el mateix Ros va signar en la seva època al capdavant del consistori, en el marc de l’operació Pretòria contra la corrupció urbanística a diferents ajuntaments.

L’exalcalde, que no ha volgut fer cap valoració davant els microfons, recorda que el conveni que s’investiga està ‘arxivat’ per la Fiscalia Anticorrupció, després que una plataforma ciutadana el denunciés als jutjats. Ros insisteix que ara ‘només s’ha demanat informació’ i assegura que el que busca Garzón ‘no té res a veure amb l’àmbit municipal’.

La documentació requerida per Garzón a l’Ajuntament de Llavaneres fa referència a un conveni urbanístic signat entre l’anterior consistori (PP i PSC) i una promotora immobiliària que havia de construir pisos en una finca coneguda com a Can Rivière. Segons aquest conveni, l’Ajuntament permetia augmentar l’edificabilitat a canvi que la promotora es comprometia a destinar 1,3 milions a arranjar el parc que envolta la zona, a rehabilitar la masia de Can Rivière i a cobrir part de la riera de Sant Andreu. Resulta que l’empresa promotora era Niesma Corporació SL, en la qual consta com a administrador l’exdiputat socialista i un dels detinguts de la trama, Luis Garcia Sáez. També hi figura el lletrat Francisco Pretus Labayen, que juntament amb el seu germà Gabriel té un bufet d’advocats a partir del qual es va descobrir la trama.

L’empresa de Garcia Sáez va comprar la finca de Can Rivière de Llavaneres per 3,2 milions d’euros l’any 200, juntament amb un propietat contígua per la qual va pagar 1,5 milions més. Després d’haver firmat el conveni amb l’Ajuntament, Niesma Corporació SL es va fer enrere amb els acords i es va vendre la propietat a una altra promotora per 9,7 milions d’euros, triple del que havien pagat. Aquesta estranya operació urbanístic ja va aixecar moltes sospites aleshores i fins i tot la fiscalia anticorrupció va obrir una investigació contra l’exalcalde del PP de Llavaneres, Víctor Ros, i l’exregidor d’urbanisme del PSC, Antoni Jiménez Gómez, però es va acabar arxivant.

Segons ha pogut saber RP, l’empresa Proinosa, una de les empreses investigades per Garzon en el marc d’aquesta operació té també interessos a PLF.

Proinosa té participacions a Visoren, l’adjudicatària dels pisos de protecció oficial en regim de lloguer que s’han de fer al nostre municipi, i que no han començat per manca de finançament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics