URGENT

PLF, Malgrat, Pineda i Sta. Susanna podrien evitar les sancions de la Generalitat recollint l’orgànica a grans productors.

Compartiu aquesta història

Fa uns dies us informàvem que la Generalitat preveia sancions pels municipis catalans que a l’1 de gener no haguessin començat a fer la recollida selectiva de la fracció orgànica.

Malgrat, Pineda, Sta. Susanna i PLF, que tracten els residus de forma mancomunada, no podien fer front a l’inici de la recollida per manca d’infrastructura a la deixalleria de Malgrat. L’Agència Catalana de Residus havia promès una inversió per poder condicionar les instal·lacions, però encara no s’ha fet cap actuació, pel que els municipis no podran posar en marxa la recollida fins més enllà de la data màxima prevista per la Generalitat.

Ara els consistoris de l’Alt Maresme estudien com evitar les sancions, i ara com ara l’opció més factible és iniciar parcialment la recollida. En concret, només als establiments i grans productors. Segons el regidor de Medi Ambient de PLF Josep Rueda, d’aquesta manera s’evitaria les sancions. La previsió seria començar la recollida d’orgànica a principis d’any per a grans productors i a l’estiu per a la població en general.

Segons el regidor, s’aprofitaria un mateix servei per recollir l’orgànica dels 4 municipis i traslladar-los fins a Mataró o Granollers, fins que no estigui a punt la planta de Malgrat.

Començar gradualment la recollida d’orgànica permetrà evitar les sancions del govern i alhora avaluar la implantació general de la recollida detectant errades i mancances així com permetria tenir temps per a una campanya de sensibilització.

Les sancions previstes per als municipis que no facin l’orgànica abans de l’1 de gener és d’un cànon de 10€ per tona de brossa generada al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics