URGENT

Tordera deixa la TDT comarcal.

Compartiu aquesta història

El municipi va fer oficial en el darrer ple la seva sortida del Consorci Teledigital Maresme Nord, el que gestiona els dos canals públics de tv digital del Maresme. El govern local diu que no vol pagar per una televisió que no es pot veure al municipi i que té problemes de cobertura greus.

CiU, al govern a Tordera explica que és il·lògic invertir en un mitjà que no es pot veure i del qual no es treu cap rendiment. L’alcalde, Joan Carles García (CiU), va afegir que en aquest temps de trajectòria del canal no s’havien sentit ben tractats.

D’altra banda, tampoc s’ha amagat que la delicada situació econòmica que viu l’Ajuntament tampoc ha ajuda a invertir en serveis que no són de primera necessitat. La inversió de Tordera els anys 2008 i 2009 a la tv digital puja a més de 33.000 euros.

El soci de govern dels convergents, ERC, va votar en contra de la marxa de la TDT entenent que formar part del consorci «era i és una estratègia de comarca que demana temps i que no es pot abandonar a la primera». Per la seva banda, tant el PSC com els independents del Moviment Alternatiu de Tordera (MAT) van fer costat a CiU i van votar afirmativament respecte a la marxa voluntària del Consorci Teledigital Maresme Nord.

PLF forma part d’aquest consorci, però també ha expressat la seva voluntat de replantejar-se la seva col·laboració, per culpa també de la crisi econòmica. Malgrat, que tenia una partida pressupostària per entrar al consorci, de moment no ha fet el pas i es replanteja la seva participació a la tv comarcal.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics